GeoGebra

INFOÉra, 2011. november

Jump to: navigation, search

A 2011-es INFOÉra konferencia GeoGebra szekciójának anyagai.

Contents

Előadások

A GeoGebra 4. újdonságai

Előadó: Papp-Varga Zsuzsanna
Prezentáció: Pdf.gifmegtekintés Zip.gifletöltés

Az augusztusi, Linzben megrendezett GeoGebra konferencián debütált 4-es verzió számtalan újdonságot tartalmaz. Az előadás célja, ezek rövid áttekintése volt. Szó esett többek között a megújult felhasználói felületről, a könnyebben kezelhető szövegszerkesztőről, az új funkciókról, az új alakzatokról és a GeoGebraTube-ról is.

Programozási lehetőségek a GeoGebra 4-es verziójában

Előadó: Mahler Attila
Prezentáció: Pdf.gifmegtekintés Zip.gifletöltés

A "Gomb" és a "Beviteli mező" objektumok, valamint a tulajdonságablakban megjelent "Script" fül segítségével már bárki, mélyebb programozói ismeretek nélkül készíthet interaktív GeoGebra alkalmazásokat. Az új verzióban a korábban csak JavaScript segítségével elkészíthető feladatokhoz az esetek túlnyomó többségében a GeoGebra parancsok ismerete is elegendő. A haladóbb felhasználóknak pedig lehetősége nyílik a GeoGebra fájlba integrálva elkészíteni JavaScript kódjaikat. Az előadás során ezen új funkciók bemutatására került sor.

Milyen "Egy GeoGebrás órám"? Avagy egy tanári pályázat tapasztalatai

Előadó: Papp-Varga Zsuzsanna, Mahler Attila
Prezentáció: Pdf.gifmegtekintés

A magyar GeoGebra közösség tanároknak meghirdetett "Egy GeoGebrás órám" című pályázatának célja az volt, hogy felpezsdítse a közösség életét, a beérkezett pályamunkák segítségével gyarapítsa a magyar segédanyagok számát, és nem utolsó sorban, hogy felhívja a figyelmet a szoftver alkalmazásának módszertani kérdéseire is. Az előadásban szó volt a pályázat kiírásával, a verseny lebonyolításával, a beérkezett pályamunkákkal és a zsűri munkájával kapcsolatos döntésekről, tapasztalatokról.